اخذ اقامت ترکیه از طریق کار

اخذ اقامت ترکیه از طریق کار

کشور ترکیه با داشتن اقتصاد قوی و بازارهای فعال کاری، مخصوصا در تجارت با کشورهای بزرگ، همواره نیروی کار جوان و سرمایه گذاران بین المللی را به خود جذب میکند. یکی از روش های نسبتا آسان مهاجرت به ترکیه به صورت دائم اقامت از طریق کار و سپس اخذ اقامت دائم یا تابعیت ترکیه میباشد. اخذ اقامت ترکیه از طریق کار مستلزم این است که از یکی از شرکت های ترکیه از شما دعوت به کار کرده باشند؛ با توجه به اینکه هیچ شهروند ترکی در رشته تخصص شما طبق استعلام اداره کار، بیکار نباشد.


اقامت ترکیه از طریق کار

قانون کار ترکیه به خارجیان حق کار در قلمرو ترکیه را با اخذ مجوز اقامت و کار ترکیه (Çalışma İzni) از وزارت کار و امنیت اجتماعی (MLSS) میدهد، که نیاز بازار کار و درخواست های شرکت ها و برخی معیارهای خاص مربوط به طرح کلی دولت را مورد توجه قرار می دهد. علاوه بر این، مجوز کار مجوزیست که به شما اجازه می دهد تا در ترکیه کار کنید و از مزایایی که مرم ترکیه دریافت می کنند بهره مند شوید:

•         پرداخت هزینه های دولتی درمان در تمام بیمارستان های کشور

•         مزایای بازنشستگی پس از سن 60 سالگی

•         اخذ تابعیت ترکیه پس از ساال پنجم

•         کودکان افراد شاغل می توانند به صورت رایگان به مدارس ترکیه بروند (زیر 18 سال)


دو راه برای دریافت مجوز کار در ترکیه وجود دارد:

1- برای یک شرکت ترکیه ای کار کنید

2- یک کسب و کار ایجاد کنید و اقامت ترکیه از طریق ثبت شرکت را دریافت کنید


روند اخذ اقامت ترکیه از طریق کار :

صرف نظر از اینکه آیا برای اجازه کار از داخل یا خارج از ترکیه درخواست می دهید، در ابتدا شما باید یک قرارداد کاری یا پیشنهاد شغلی داشته باشید. اگر میخواهید درخواست مجوز کار ترکیه را خارج از کشور دهید، درخواست باید همراه قرارداد کار، نامه وظیفه، یا سند مشارکت شرکت به کنسولگری ترکیه در کشور مبداء ارسال شود. در همین زمان کارفرمای شما نیز باید درخواست آنلاین خود را برای مجوز شما ارسال کرده و طی ده روز کاری مدارک لازمه را به اداره کار و امنیت اجتماعی ترکیه MLSS ارسال کند. خارجیانی که مجوز اقامت ترکیه را با حداقل شش ماه اعتبار داشته باشند میتوانند از داخل ترکیه درخواست مجوز کار دهند.

درخواست های ارسال شده به وزارت کار و امنیت اجتماعی، درصورت تکمیل مدارک ظرف مدت 30 روز بررسی شده و نتیجه آن اعلام میشود. درصورتی که درخواست خارج از ترکیه ارسال شود نتیجه از طریق وزارت خارجه به کنسولگری ترکیه در کشور مبداء متقاضی اعلام میشود.

درصورتی که درخواست مجوز کار شما توسط MLSS تأیید شده باشد درصورتی که از داخل ترکیه درخواست داده اید، باید ویزا و مجوز کار خود را از دفاتر MLSS در آنکارا دریافت کنید؛ در غیر اینصورت باید شخصا به سفارت ترکیه بروید تا مجوز کاری در پاسپورتتان صادر شود. پس از اخذ مجوز کار ترکیه باید حداکثر صد و هشت روز پس از تاریخ صدور مجوز وارد کشوور ترکیه شوید و درست بعد از ورود به ترکیه (قبل از شروع کار) ظرف مدت سی روز باید در یک اداره پلیس محلی برای دریافت مجوز اقامت ترکیه از طریق کار ثبت نام کنید. خارجیانی که مجوز اقامت و کار خود را از کنسولگری ها دریافت می کنند و وارد کشور می شوند، باید حداکثر تا بیست روز کاری از تاریخ ورود در سیستم ثبت آدرس ترکیه ثبت نام کنند.


مدارک لازم برای دریافت اقامت ترکیه از طریق کار :

•         پاسپورت معتبر

•         4 قطعه عکی در سایز عکس پاسپورت

•         کپی صفحات پاسپورت که حاوی : عکس، مهر آخرین ورود، اعتبار و تاریخ انقضاء میباشند

•         اصل و کپی مجوز کار صادر شده از وزارت کار و امنیت اجتماعی


مدارک لازم برای دریافت مجوز کار :

•         ترجمه مدارک تحصیلات عالی در خارج از ترکیه

•         ترجمه رسمی مدارک تحصیلی برای خلبانان

•         اصل و ترجمه قرارداد کار و توصیه نامه به زبان ترکی برای شغل های گردشگری

•         گواهی حرفه ای کسب شده از وزارت آموزش و پرورش برای شاغلین این حرفه


وظائف کارفرما در اخذ مجوز کار ترکیه :

طبق قانون ترکیه، شرکت ها باید طبق شرایطی برای اقامت کاری ترکیه برای کارگران خارجی خود درخواست کنند. این شرایط به شرح زیر اند:

•         سرمایه شرکت باید بیش از 100،000 لیر ترکیه باشد

•         به ازای هر کارگر خارجی حداقل پنج کارگر ترکیه ای تمام وقت در شرکت کار کنند

•         برای شرکائی که می خواهند مجوز کار کارگران خارجی را بدون استخدام کارمندان ترکیه ای بگیرند، سهم آنها در سرمایه شرکت باید بیشتر از 40،000 لیر ترکیه باشد

•         شرکت باید تمام مالیات های دولت و بیمه های اجتماعی کشور را پرداخت کند


مقدار حقوقی که توسط کارفرما اعلام می شود، باید در سطحی باشد که مطابق با موقعیت و صلاحیت کارگر خارجی باشد. بر این اساس، با توجه به میزان حداقل دستمزد موثر از تاریخ درخواست، دستمزد پرداخت شده به یک خارجی باید حداقل برابر موارد زیر باشد:

•         6.5 برابر میزان حداقل دستمزد، برای مدیران ارشد و خلبانان و نیز مهندسین و معماران درخواست مجوز اولیه requesting preliminary permit

•         4 برابر حداقل دستمزد، برای مدیر واحد یا شعبه و همچنین مهندسین و معماران

•         3 برابر حداقل دستمزد برای افرادی که برای کارهایی که نیازمند تخصص و مهارت هستند و همچنین معلمان

•         1.5 برابر حداقل دستمزد برای افرادی که برای خدمات خانه و سایر مشاغل استخدام می شوند


مدارک لازم برای دریافت مجوز کار توسط کارفرما :

•         فرم درخواست مجوز کار

•         فرم درخواست کارکنان خارجی

•         یک ترازنامه و گزارش سود و زیان مربوط به سال گذشته تائید شده توسط اداره مالیات

•         روزنامه رسمی ثبت تجاری شرکت دارای جزئیات سرمایه و سهامداران مجموعه

•         یک وکالت محضری برای شخص متقاضی و قرارداد کاری کارمند با شرکت

•         فیش حقوقی کارگران ترکیه ای در شغل مشابه و قرارداد بین کارفرما و کارشناس خارجی در شرکت هایی که قصد استخدام کارشناسان خارجی در زمینه مهندسی، ساخت و ساز، پیمانکاری و خدمات مشاوره ای را دارند.


تمدید مجوز کار ترکیه :

مجوزهای کار در ابتدا برای مدت یک سال صادر می شود، اگر احتیاج به تمدید مجوز کار خود دارید، شما باید در طول دو و نیم ماه قبل از تاریخ انقضا مجوز کار خود درخواست کنید. مجوز کار تمدید شده برای 2 سال معتبر خواهد بود. اگر برای تمدید دوم درخواست دهید، اعتبار مجوز کار به مدت 3 سال خواهد بود. هنگامی که شما 8 سال متوالی در ترکیه (به صورت قانونی) زندگی کرده و مشغول به کار بوده اید، مجاز به درخواست مجوز کار نامحدود هستید که نیازی به تمدید ندارد. درخواست تمدید و اخذ هرگونه مجوز کار ترکیه باید به دفتر وزارت کار و امور اجتماعی (MLSS) در آنکارا ارسال شود.


نکاتی در خصوص اخذ اقامت ترکیه از طریق کار :

1. هزینه دریافت مجوز کار ترکیه حدود 390 دلارو هزینه دریافت اقامت ترکیه از طریق کار حدود 250 دلار خواهد بود.

2. پس از دریافت مجوز کار ترکیه ، میتوانید برای همسر و فرزندان زیر 18 سال خود اقامت ترکیه را دریافت کنید، همچنین پدر و ماد بالای 64 سال نیز شامل این قانون میشوند.

3. در صورتی پس از 5 سال مجوز کار و اقامت میتوانید درخواست تابعیت ترکیه کنید که در طول این مدت تنها 180 روز از کشور خارج شده باشید.

4. درصورتی که نتیجه اعلام شده توسط سفارت ترکیه منفی باشد، فرد متقاضی مجوز کار حق اعتراض به تصمیم وزارت کار و امنیت اجتماعی را ظرف 30 روز پس از تاریخ اطلاع رسانی دارد.

5. خارجیانی که به عنوان توریست به ترکیه وارد می شوند واجد شرایط اجازه کار نیستند.

6. اگر در ترکیه به طور قانونی حداقل 5 سال بدون وقفه کار کرده باشید، میتوانید مجوز کار مستقل ترکیه را دریافت نمایید، که به شما اجازه می دهد که در شغل های آزاد کار کنید.


پرسش خود را در این قسمت وارد نمایید !

13 جاذبه طبیعی استرالیا

13 جاذبه طبیعی استرالیا

سرزمین استرالیا در بردارنده مناظر طبیعی فوق العاده ای است که جلوه زیبایی به این کشور داده اند. بعضی از این مناظر مانند این است که به سیارات دیگر تعلق دارند و مابقی
موزه تاریخ طبیعی لندن

موزه تاریخ طبیعی لندن

موزه تاریخ طبیعی لندن یکی از سه موزه بزرگ در خیابان اکسیبیشن رود در کنزینگتون جنوبی، لندن است.شما میتوانید با مطالعه این مطلب اطلاعات فراوانی را راجع به موزه تاریخ طبیعی لندن کسب کنید.
دیدنی های تورنتو کانادا

دیدنی های تورنتو کانادا

مکان های دیدنی تورنتو کانادا هر ساله ملیون ها نفر را به سمت خود می کشاند که شامل بناهای مدرن، تاریخی، فرهنگی و سیاسی است. تورنتو شهری بزرگ، شلوغ و با فرهنگ های مختلف است که افراد مختلف با ذائقه های متفاوت مثل دوستداران فرهنگ، ورزش ، طبیعت، طرفداران خرید، عاشقان غذا، و کسانی که مایل به کشف مکان های جدید هستند را به سمت خود جذب می کند.
پنج روستای زیبای در ایتالیا

پنج روستای زیبای در ایتالیا

ایتالیا کشوری توسعه‌یافته در جنوب قاره اروپا است، این کشور به دلیل داشتن آب و هوای متعادل دارای طبیعت منحصر به فرد میباشد.ما با ارائه این مقاله میتوانیم بهترین راهنمای سفر به روستاهای چینکو تره ایتالیا باشیم.